Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Όταν ο Γιώργος έχει δίκιο

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου στο πρόσφατο Πολιτικό Συμβόλαιο του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στα οργανωμένα συμφέροντα και τα ΜΜΕ, τα τελευταία στην προσπάθεια τους να αποδημήσουν πλήρως την εικόνα του, χλεύασαν  τις κατηγορίες ως μια ανέξοδη και φθηνή προσπάθεια υπεράσπισης των λανθασμένων επιλογών του. Μπορεί να μην έχουν άδικο αλλά ούτε και ο πρώην πρωθυπουργός έχει. Αυτό που έκρυψε όμως είναι ότι αυτά τα οργανωμένα συμφέροντα που τον "κατέρριψαν", κάποτε τον υπηρετούσαν πιστά. Όταν σκοπός τους ήταν να τον παρουσιάσουν ως τον λευκό Ομπάμα που θα άλλαζε το πολιτικό σκηνικό με νέα πρόσωπα , φρέσκιες ιδέες και μια πράσινη διακυβέρνηση, φιλική προς τη τεχνολογία. Τα ίδια συστημικά MEDIA, μόλις δυο χρόνια αργότερα τον εμφάνισαν ως λίγο, ανίκανο και επικίνδυνο.  Αν και φυσικά έχει την πρωτεύουσα ευθύνη για την επικείμενη χρεοκοπία, οι άλλοτε προστάτες  και υποστηρικτές του, φρόντισαν να συγκεντρώσουν τις ευθύνες  γύρω από το πρόσωπο του, απαλλάσσοντας τους υπόλοιπους
υποψήφιους που πιθανόν να είναι χρήσιμοι στο μέλλον.

Αν και τα συγκεκριμένα μέσα άνηκαν πάντα στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο, δεν είναι λίγες οι φορές που προτίμησαν την λύση μιας "δεξιάς παρένθεσης" όταν το χαρτί τους καιγόταν και μέχρι να ετοιμάσουν την πιο συμφέρουσα διάδοχη κατάσταση.

Στο βιβλίο “Off the Record” ο Μανώλης Κοτάκης αποκαλύπτει πως υπουργός είχε πλησιάσει τον Κώστα Καραμανλή κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του, με σκοπό να ρίξει γέφυρες μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και ενός μεγαλοεκδότη που ηγείται των συστημικών MEDIΑ. Η απάντηση του ήταν αποθαρρυντική. "Μα καλά, πως τον εμπιστεύεσαι αυτόν; Νομίζεις ότι πιάνεται φίλος?" Προφανώς ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αντίθετη άποψη με τα γνωστά αποτελέσματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου