Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Το πλαστό δίλλημα "χρεοκοπία ή μνημόνιο"

Είναι αδιανόητο η χώρα να χωρίζεται στα δύο σε μια εγωιστική κόντρα μνημονιακών και αντιμνημονιακών (ανεξάρτητα από ποσοτική ή ποιοτική διαφορά της κάθε πλευράς) με αποκορύφωμα τη ψήφιση του νέου μνημονίου. Το δίλλημα <<χρεοκοπία ή μνημόνιο είναι πλαστό. Ως έχουν τα πράγματα η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη. Ανεξάρτητα αν θα ψηφιστεί ή όχι από το κοινοβούλιο. Το μόνο που θα επιτευχθεί με τη ψήφιση του, είναι να αναβάλλει τη χρεοκοπία για μερικούς μήνες όπου προφανώς οι συνθήκες θα είναι χειρότερες.
Ακόμα και οι μεγαλύτεροι υπερασπιστές του μνημονίου παραδέχονται ότι ακολουθούν μια συνταγή που είναι λανθασμένη, δεν λειτούργησε στο παρελθόν και απλά χειροτερεύει τα πράγματα.

Οι ίδιοι άνθρωποι που μας οδήγησαν σε αυτό το αδιέξοδο, τόσες πολλές φορές μέσα σε 2 χρόνια, επιμένουν να συνεχίζουν να πληγώνουν την οικονομία, το βιωτικό επίπεδο και τη αξιοπρέπεια αυτής της χώρας.

Ο κ. Παπαδήμος, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπανδρέου αντί να περιγράφουν τη τρομακτική επόμενη μέρα της χρεοκοπίας, ας αντιληφθούν τις ευθύνες του θεσμικού ρόλου που κατέχουν και ας σκεφτούν πως θα επιβιώσει η χώρα στην επόμενη μέρα.  

Εφόσον οι δανειστές δεν αποφασίζουν να αποδεχτούν μια λύση που θα βοηθήσει στην επιβίωση της χώρας και εφόσον εξαρτάται αποκλειστικά από εκείνους το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αποδεχτούμε το αναπόφευκτο.

Δεν είναι λύση μικρές αναβολές που απλά θα οδηγήσουν σε χειρότερες συνθήκες και θα εξαντλήσουν τα όποια αποθέματα έχει ο μηχανισμός της χώρας.

Στην πολιτική δεν υπάρχουν αδιέξοδα και αυτό ας το καταλάβουν όλοι εκείνοι που με πόνο ψυχής συντηρούν αυτή τη κατάσταση.

Όσοι μπορούν να συνεισφέρουν και να προτείνουν λύσεις ας διεκδικήσουν δημόσιο ρόλο. Όλοι οι υπόλοιποι που βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδα, υποχρεωμένοι να ψηφίζουν λύσεις που παραδέχονται πως είναι καταστροφικές, δεν έχει νόημα η πολιτική τους επιβίωση.

Τόσο ο κ. Παπανδρέου, όσο και ο κ. Βενιζέλος δεν έχουν κατανοήσει το μέγεθος των ευθυνών τους. Αυτό δείχνει ο εκνευρισμός τους, η προσπάθεια να ηρωοποιήσουν τις λανθασμένες επιλογές τους  και να εκβιάζουν τους συναδέλφους τους.

Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καρατζαφέρης συναγωνίζονται στους τακτικισμούς και την πολιτική ανακολουθία τους.

Η αριστερά στοιχίζεται απέναντι στο μνημόνιο σε ένα σκληρό ιδεολογικό μέτωπο δίχως να έχει το παραμικρό να προτείνει.

Ακόμα και οι μικρότερες πολιτικές παρατάξεις βρίσκονται σε σύγχυση.

Σε μια χώρα που οι εκλογές απαγορεύονται, και οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν δικαίωμα να εκφράσουν ελεύθερα τη βούληση τους, πλέον το ίδιο στερούνται και οι εκπρόσωποι τους. Με την εκβιαστική κομματική πειθαρχία που επιβάλλεται από τους πολιτικούς αρχηγούς, αναστέλλεται το δημοκρατικό τους δικαίωμα στην ελεύθερη βούληση.
Το συμπέρασμα των πολιτικών εξελίξεων είναι αρκετά ιδιόμορφο. Ένας μη εκλεγμένος πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που σαφέστατα δεν απολαμβάνει τη στήριξη των ελλήνων πολιτών (όπως δήλωσε και ο Μόντι χθες) σε συνάρτηση με τους ανθρώπους της τροίκας που έχουν κάνει ρεσιτάλ λανθασμένων κινήσεων τα τελευταία δύο χρόνια κρατούν το μέλλον της χώρας στα χέρια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου