Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Μην ρωτάτε εμένα....


Οι Έλληνες πολίτες αποδέχθηκαν φοβισμένοι τα πρώτα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια αιχμηρή αλήθεια που εμφάνιζε τη ποιότητα ζωής τους, όπως τη γνώριζαν, να αλλάζει απότομα και επώδυνα. Η χαλαρή αντίδραση τους ήταν αποτέλεσμα μιας έντονης ατμόσφαιρας αβεβαιότητας που είχε δημιουργηθεί, τόσο αποπνικτικής, που ένιωθαν πως θα ενταθεί αν εφάρμοζαν ένα ισχυρό κύμα αντίδρασης.
Στη συνέχεια βιώνοντας τη κρίση και αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες της, ανακοινώθηκαν νέα οικονομικά μέτρα που ουσιαστικά έφτασαν ή ξεπέρασαν τα όρια αντοχής τους. Ταυτόχρονα κάθε νέα εξαγγελία της κυβέρνησης επιδρά στη δραστική μείωση της σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες την στιγμή που αυτή η σχέση είναι πιο σημαντική από κάθε άλλη φορά.
Κάθε προκλητική ή άστοχη δήλωση κυβερνητικού στελέχους οδηγεί στην απενοχοποίηση των πολιτών για ευθύνες που φέρουν στη διαμορφωμένη κατάσταση.
Μια νέα δέσμη αυστηρών και σκληρών μέτρων θα οδηγήσει με άμεση βεβαιότητα στην χρεοκοπία του μέσου Έλληνα και την εξαθλίωση των κοινωνικά ασθενέστερων.

O Winston Churchill είχε πει "We contend that for a nation to try to tax itself into prosperity is like a man standing in a bucket and trying to lift himself up by the handle"

Αν ο κύριος Παπακωνσταντίνου δεν μπορεί να προσφέρει λύσεις πέρα από την συνεχή φορολόγηση πολιτών που δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν, ας παραδώσει τη καρέκλα του σε κάποιον άλλον. Είναι τουλάχιστο ανόητο και αστείο να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις και να μεταθέτει ερωτήσεις σχετικά με την λύση του προβλήματος στους δημοσιογράφους.
Δεν αποτελεί λύση για την αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας, η χρεοκοπία των πολιτών της.
Αν δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι άλλο πέρα από το να ακολουθούν εντολές, αν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην άμεση ανάπτυξη, αν έχουν κουραστεί τόσο γρήγορα και τόσο εύκολα, ας παραιτηθούν. Οι συνέπειες της παραίτησης τους δεν μπορεί να είναι χειρότερες από τα αποτελέσματα της δραστηριότητας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου